Kasvu sitoo paljon yrityksen käyttöpääomaa, ennen kuin kassavirta tasaantuu.

money, profit, finance

Kasvu sitoo paljon yrityksen käyttöpääomaa, ennen kuin kassavirta tasaantuu. Kasvun takia yritys joutuu usein muun muassa palkkaamaan lisää henkilökuntaa, investoimaan koneisiin ja osaamiseen, ostamaan raaka-aineita ja hankkimaan lisää toimitilaa.

Kasvavan yrityksen kulut syntyvät yleensä etupainotteisesti. Usein tuotteelle tai palvelulle täytyy antaa vielä pitkiä maksuaikojakin – jotka ovat valitettavasti nykyisin entisestäänkin pidentymässä.

Miten tästä selvitään niin, ettei oma kassa tyhjene, ostolaskut myöhästy ja maksuvaikeuksien tuomat muut harmit lisäänny?

Yksi loistava väline mahdollisen kassakriisin välttämiseksi on myyntisaatavien rahoittaminen. Eli saat myyntilaskujasi vastaan heti n. 70–80 % luottoa, josta maksat sovitun mukaisesti kuluja.

Olen toki kuullut useamman kuin kerran sanottavan, että ”se lämmittää vain hetken, eikä ratkaise ongelmaa. Otamme mieluummin pankista ihan tavallisen lainan.”

Olen vahvasti eri mieltä. Pankkilaina käyttöpääomaa varten lämmittää vain hetken. Siinä on takaisinmaksusuunnitelma ja se alkaa syömään kassavirtaa heti korkojen ja lyhennysten muodossa. Myyntisaatavien rahoittaminen auttaa koko ajan, kun myyntiä on eli saat koko ajan laskutuksestasi sovitun mukaisesti luottoa sen 70–80 %.

Myyntisaamisten rahoittaminen on hyvien, kasvavien yritysten oiva apu.

Haluatko kuulla lisää myyntisaamisten rahoitusmalleista ja periaatteista? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

kari.kaivo-oja@rohkeus.fi